Yentl Feenstra

Deze artikelen schelen in je portemonnee

We hebben het – bij gebrek aan beter – tegenwoordig niet meer over het weer, maar over hoe ontzettend duur alles is geworden.  Van de maandelijkse energierekening tot aan de prijs van een ei. Kun jij een beetje besparen in je portemonnee ook wel gebruiken? Déze voedingsmiddelen zijn nog wel betaalbaar.

Groenten en fruit uit de diepvries

De verpakkingen groente en fruit uit de vriezer zijn een stuk goedkoper dan van de versafdeling. Dit is dus een prima manier om op boodschappen te besparen terwijl je gezond blijft eten. Lange tijd werd gedacht dat deze producten zo vers mogelijk moesten zijn, maar inmiddels is wel bewezen dat groenten en fruit uit de diepvries net zo gezond zijn. Soms zelfs nog gezonder, doordat alle vitaminen bewaard blijven!

Linzen

Linzen zijn goedkoop, voedzaam en in veel verschillende gerechten te verwerken. Het werd niet voor niets vroeger de kaviaar van de armen genoemd. Daarnaast zijn ze lekker lang houdbaar. Fijn dus om altijd een voorraadje in huis te hebben. Verwerk de linzen in een lekkere curry of dahl of pureer tot een heerlijke gebonden soep.

Soepen

Over soepen gesproken: hier kun je je bespaar-skills goed in kwijt! Je kunt namelijk een hele hoop prima in een soep verwerken. Groenten bijvoorbeeld, hoef je eigenlijk nooit weg te gooien. Zelfs wanneer er al bruine plekjes op zitten, kun je ze nog prima in een soep verwerken. Even een staafmixer erdoorheen en je hebt, met een broodje of salade erbij, een goed vullende maaltijd die je over het algemeen weinig geld kost.

Havermout

Love it or hate it: havermout. Veel mensen vinden het wat saai, maar je kunt er juist een regelrecht feestje van maken. Denk aan pannenkoeken, bananenbrood, eiwitshakes of overnight oats. Als je het over goedkope ontbijtjes hebt, dan mag havermout zeker niet ontbreken!

Aardappelen

Aardappelen zijn erg vullend en kosten relatief weinig per kilo. Ook op het gebied van variatie is dit knolgewas een absolute topper. Je zou bij wijze van spreken elke dag van de week aardappelen kunnen betrekken bij je maaltijd en toch erg gevarieerd eten. Gepureerd, gebakken, oven gegaard, gegratineerd, verwerkt in een salade of een soep óf wat dacht je van een heerlijke stamppot. De keuze is reuze.

Lees ook: Redactie Kookfans test: paaseieren van Jumbo

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels