Hanna Mellema

Handig en duurzaam!

Heb jij weleens geprobeerd om een peper- of zoutmolen uit de supermarkt opnieuw te vullen? Waarschijnlijk ben je toen tot de conclusie gekomen dat dat niet kan. De dop van deze potjes lijkt namelijk onmogelijk te verwijderen! Maar niets is minder waar: wij hebben een lifehack waarmee je jouw peper en zout gewoon opnieuw kunt vullen. Enne, je hebt er bijna niks voor nodig!

Hergebruiken

Laten we eens eerlijk zijn: wanneer jouw peper- en zoutpotjes leeg zijn, belanden ze vaak rechtstreeks in de glasbak. Maar wist je dat je die kruidenpotjes heel makkelijk een tweede leven kunt geven? Vooral de doppen van peper- en zoutmolens, zijn perfect te hergebruiken. Met dit eenvoudige stappenplan krijg je deze doppen zo los. Het enige wat je nodig hebt, is:

  • Leeg glazen molentje
  • Een schaaltje
  • Een handdoek
  • Water
  • Zout of peper (of andere kruiden waar je het potje mee wilt vullen)

Potjes schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om de potjes goed schoon te maken. Start met het opwarmen van water. Ondertussen pak je een schaaltje, een handdoek en het lege molentje. Zodra het water kookt, giet je het voorzichtig in het schaaltje. Plaats het molentje ondersteboven in het schaaltje. Zorg ervoor dat het plastic aan de bovenkant van het molentje goed onder water staat. Doordat het warme water het plastic doet uitzetten, wordt het gemakkelijker om de dop eraf te draaien. Laat het molentje minstens dertig tot zestig seconden in het warme water staan, zodat het plastic voldoende opwarmt.

Hervullen

Vervolgens haal je het molentje voorzichtig uit het water. Nu zou je de dop er zonder al te veel moeite af moeten kunnen draaien. Mocht dit toch niet meteen lukken, laat het molentje dan langer in het warme water staan. Nu kun je gaan hervullen: vul het molentje met zout, peper of andere kruiden naar keuze. Draai dan de dop er weer stevig op en voilà: je peper- of zoutmolentje is weer zo goed als nieuw.

Lees ook: Goed nieuws: winterse groenten goedkoper dan vorig jaar

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, Margriet | Beeld: Adobe Stock