30 januari 2024
Hanna Mellema

De afbakcroissants bevatten een gevaarlijk bestanddeel

Het zal je maar overkomen: ‘s ochtends gooi je lekker een paar afbakcroissantjes in de oven, maar bij het eten kom je ineens hele gekke stukjes tegen die er absoluut niet in horen te zitten. Nou, dat kan nu zomaar gebeuren. De ALDI is een grote terugroepactie van croissants begonnen, die volgens hen zelfs verwondingen kunnen veroorzaken.

Croissants

Heb jij onlangs afbakcroissants bij de ALDI gekocht? Let dan goed op. Tijdens de productie is er iets misgegaan, waardoor de croissants mogelijk metaaldeeltjes bevatten. Volgens de supermarkt kunnen hierdoor verwondingen ontstaan. En dat risico wil je natuurlijk niet lopen!

Om welk product gaat het?

Het gaat enkel om verpakkingen met houdbaarheidsdatum 21 februari 2024; producten met een andere houdbaarheidsdata zijn niet getroffen, en deze kun je dus gewoon eten. De overige specificaties van de desbetreffende afbakcroissants kun je hieronder vinden:

Product: Roomboter Croissant, 180G, 4 ST (De Afbakker)
Streepjescode: 23017160
Houdbaarheidsdatum: 21-2-2024

Verpakking met 4 roombotercroissants van ALDI

Beeld: ©ALDI

Niet opeten

Heb jij deze specifieke croissants in huis? Dan kun je je geld gelukkig terug krijgen. Op de website meldt de ALDI het volgende: “Klanten worden dringend verzocht dit product niet te consumeren maar dit, al dan niet aangebroken, terug te brengen naar de winkel. Een aankoopbon is niet nodig. Uiteraard wordt het volledige aankoopbedrag vergoed. Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak.”

Lees ook: Aha: zo maak je een Dutch baby pancake!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA, ALDI | Beeld: Pexels, ALDI