Jasmijn

Het is eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt

Uit eten gaan is altijd leuk. Je eet wat anders dan je thuis zou doen, je wordt bediend en in veel restaurants hangt een heerlijke sfeer. Helaas wordt buiten de deur eten door de inflatie voor steeds meer mensen een echte luxe. Wat kun je doen als je wel uit eten wilt, maar een klein budget hebt? Wij delen een aantal handige tips.

1. Geen alcohol drinken

Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar: geen alcohol bestellen in een restaurant kan behoorlijk wat schelen. Door in plaats van wijn een keer voor water of frisdrank te kiezen, ben je een stuk goedkoper uit. In sommige restaurants kun je zelfs een karaf water bestellen, waardoor iedereen aan tafel meteen drinken heeft. Een drankje bij je eten bestellen moet altijd, maar je hoeft daarbij niet voor dure opties te kiezen.

2. Alleen een hoofdgerecht bestellen

Uit eten gaan associëren we vaak met een voor-, hoofd- én nagerecht. Hoewel het voor- en nagerecht vaak maar klein zijn, zorgen ze er wel voor dat de rekening een stuk hoger uitvalt. Door voor alleen een hoofdgerecht te kiezen, kun je dus flink besparen. Wil je wel per se een dessert? Dan kun je altijd nog voor koffie of thee kiezen in plaats van een ‘echt toetje’.

3. Een gerecht delen

Het is niet netjes om in een restaurant te zeggen dat je met z’n tweeën één gerecht wilt. Een uitzondering daarop zijn restaurants waarbij het delen van eten de norm is, zoals bij tapasrestaurants. Bij zulke eetgelegenheden kun je voor een kleine(re) prijs toch nog met dierbaren genieten van een lekker hapje.

4. Niet dineren, maar lunchen

Veel mensen vinden alleen dineren echt uit eten gaan, maar lunchen kan natuurlijk net zo goed. Lunchgerechten zijn vaak behoorlijk wat euro’s goedkoper dan dinergerechten. Nee, je kunt niet romantisch dineren bij kaarslicht, maar je bespaart er wel een hoop geld mee dat je kunt gebruiken voor andere leuke dingen.

5. Gebruikmaken van kortingen en vouchers

Online zijn er tegenwoordig veel sites te vinden waarop je aanbiedingen voor restaurants kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan Het Laatste Tafeltje, waar restaurants deals op kunnen plaatsen als ze nog niet helemaal vol zitten. Je kunt daar dan vaak een stuk goedkoper komen eten. Ook kun je bijvoorbeeld een restaurantbon voor je verjaardag vragen, die je later een keer kunt inzetten voor een leuk etentje. Veel succes!

Lees ook: Is vers fruit gezonder dan de diepvriesvariant?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels