Sara Bergsma

Er zijn genoeg opties

Iedereen herkent het wel: je hebt een Mexicaans gerecht gemaakt en houdt een deel van de wraps over. De geopende verpakking bewaar je voor een andere keer, maar als we realistisch zijn belanden de wraps het grootste deel van de tijd in de prullenbak. Dit is natuurlijk super zonde en daarom leggen wij je uit wat je nog meer met deze overgebleven wraps kunt doen. En dat is een heleboel! 

Caloriearm pizzadeeg

Heb je geen zin om nog een keer wraps te eten, maar wel zin in pizza? Maak dan een wrappizza! De wraps kun je namelijk goed als pizzabodem gebruiken, dit is ook nog eens een stuk gezonder. Smeer eerst een laagje tomatensaus op de wrap en beleg ‘m vervolgens met de ingrediënten die je lekker vindt. Let er wel even op dat je niet te enthousiast te werk gaat qua beleggen, een wrap biedt namelijk niet de stevigheid die je van een pizzabodem gewend bent. Bak de wrappizza af in de oven op 180°C voor ongeveer een kwartier et voilà: je kunt gaan genieten!

Echte nachochips

Nachochips kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je dat doet is als volgt. Snijd de wraps eerst in driehoekige vormpjes. Voeg dan wat olie en zout toe aan een kom, hier haal je de wraps doorheen waarna je ze op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenrooster legt. Bak ze vervolgens in tien minuten af in de oven op 180°C. Als je ziet dat de nachochips verbranden, haal ze dan eerder uit de oven. Vervolgens kun je de nachochips gebruiken om een lekkere nacho-schotel van te maken, bijvoorbeeld deze kip fajita nacho’s. Of je houdt het simpel en combineert ze alleen met een een paar dips, zoals zure room en guacamole.

Eetbare saladebak

Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar je kunt overgebleven wraps ook gebruiken als een eetbaar bakje voor bijvoorbeeld een Mexicaanse salade of burrito bowl. Hiervoor warm je de wrap eerst kort op in de magnetron. Zoek ondertussen alvast naar een kom die geschikt is voor in de oven. Bestrijk één kan van de wrap met olijfolie en leg de wrap in de kom, met de vorm van de kom mee. Zet de kom met de wrap ongeveer tien minuten in de oven op 180°C. Even laten afkoelen en je hebt je saladekom!

Ook lekker: Lekker bijgerecht: geroosterde pompoen uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Adobe Stock