Maayke

Een goed begin van 2018!

Het nieuwe jaar is nu echt begonnen en al die goede voornemens die je een tijd terug hebt gemaakt? Ja, die zullen nu toch echt uitgevoerd moeten worden. Misschien wil je stoppen met roken? Vaker gaan sporten? Of simpelweg minder ongezond eten? Bij dit laatste voornemen kunnen we goed helpen met deze tips!

Met een paar kleine aanpassingen maak je het jezelf al een stuk makkelijker om uiteindelijk minder te eten.

Schillen en pellen
Voedsel dat je eerst nog moet schillen of pellen voordat je het kunt eten; denk bijvoorbeeld aan sinaasappels, mandarijnen of noten met schil zoals pistachenootjes, zorgen ervoor dat je hier een stuk minder van eet.

Thee
Ben jij echt een toetjespersoon? Niets mis mee natuurlijk, maar het is niet echt bevordelijk als je minder ongezond wilt eten. Kies in plaats van een toetje na het eten voor een kop warme thee. Op deze manier ervaar je alsnog de ‘zoete smaak’ na het avondeten, maar krijg je vrijwel geen calorieën binnen.

Kleur van je bord
Of de kleur van het bord iets te maken kan hebben met het verminderen van eten? Jazeker. Uit onderzoek van Oxford University is namelijk gebleken die een contrasterende kleur van het bord en het eten zelf ervoor zorgt dat je 22 procent minder eet dan wanneer het dezelfde kleurtint bevat.

Voorgerecht
Waarschijnlijk denk je dat een voorgerecht tijdens een avondje uit er juist voor zorgt dat je meer eet, maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat mensen die vooraf een soepje nemen 20 procent minder eten dan de mensen die dit in restaurants niet doen.

Schaaltje
Het eet een stuk makkelijker én het ziet er ook nog eens veel leuker uit: eten als bijvoorbeeld chips vanuit een schaaltje eten. Ook helpt het je om minder hiervan te eten, want je ziet nu namelijk veel beter hoeveel je precies naar binnen propt. Eet je vanuit de chipszak? Dan bestaat de kans dat je al snel 50 procent meer eet dan wanneer je het uit een schaaltje eet.

Misschien vind je dit ook leuk: Snel, gezond en goedkoop: dit groentepannetje met spek is ideaal voor drukke dagen

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Nuts door Eneko Muiño onder de licentie CC BY 2.0