Ingrediënten
  • 150 gram jumbo garnalen
  • Zout en peper, naar smaak
  • 60 milliliter olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1/2 rode ui, grofgesneden
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 1/2 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
  • 400 gram (1 blik) tomatenblokjes
  • 360 milliliter water
  • 200 gram (volkoren) penne
  • 280 gram Griekse yoghurt
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
Christel
25 min.
2 - 3 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram jumbo garnalen
  • Zout en peper, naar smaak
  • 60 milliliter olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1/2 rode ui, grofgesneden
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 1/2 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
  • 400 gram (1 blik) tomatenblokjes
  • 360 milliliter water
  • 200 gram (volkoren) penne
  • 280 gram Griekse yoghurt
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak

Je maakt dit heerlijke gerecht in één pan

Een gezond gerecht dat makkelijk te maken is én ook nog eens heel lekker is, daar zijn we dol op. Deze pasta met garnalen en groentes is daar het perfecte voorbeeld van. Het scheelt je ook weer een beetje afwas, want je maakt dit gerecht in één pan. Wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze aan beide kanten zo’n 45 seconden. Schep de garnalen uit de pan en zet apart.
  • Doe de knoflook en ui in dezelfde pan en roer goed door.
  • Voeg na 1 minuut de paprika en courgette toe. Roer opnieuw goed door.
  • Doe de tomatenblokjes in de pan en breng op smaak met zout en peper. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk het water in de pan en voeg nog een beetje zout toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de pasta toe. Mix de pasta door de groente en laat 8 minuten staan. Roer af en toe door. Haal de Griekse yoghurt alvast uit de koelkast.
  • Doe de garnalen weer in de pan, doe de deksel erop en draai het vuur laag. Laat 3 minuten staan.
  • Draai het vuur uit en haal de deksel van de pan. Roer de Griekse yoghurt door de pasta en breng eventueel nog op smaak met wat peper.
  • Serveer de pasta met verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Extra smeuïge botercake

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill