Sabine
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 480 milliliter gesmolten ijs
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • Optioneel: Chocoladesnippers en/of Gekleurde spikkels

Je hebt het waarschijnlijk allemaal al in huis

De meesten hebben ergens in hun vriezer nog wel wat ijs liggen en in een keukenlaatje is vaak ook nog wel wat zelfrijzend bakmeel te ontdekken. Is dit bij jou het geval? Haal het dan maar tevoorschijn, want dit recept wil je maken!

Wat het ijs betreft kun je voor elke smaak kiezen. In de afbeelding wordt vanille-ijs gebruikt. Kies alleen niet voor low fat ijs of lactosevrij ijs. In dit geval wordt je baksel niet zo lekker. Maar wat gebeurt er nu precies wanneer je ijs mengt met meel? Dan krijg je een brood! Echt waar, wanneer je deze twee ingrediënten combineert komt er een heerlijk ijsbrood uit voort.

Zo maak je het:

    • Verwarm je oven voor op 175 graden.
    • Mix je gesmolten ijs met het zelfrijzend bakmeel tot het een geheel vormt.
    • Voeg eventueel wat chocoladesnippers toe en gekleurde spikkels voor een leuk effect in je ijs.
    • Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet daarna je beslag in het blik.
    • Bak je ijsbrood in 35 tot 40 minuten gaar.
    • Laat daarna je brood wat koelen voordat je het uit het blik haalt.

Lees ook: Dit is waarom je witbrood altijd moet roosteren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BuzzfeedBeeld: Videostill Buzzed