09 april 2024
Redactie Kookfans

Tijd voor een bezoekje aan de boerderij?

Volgende maand is het weer zover: dan vindt de 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen plaats. Door heel Nederland kun je dan een kijkje nemen bij één van de zeventig melkveeboerderijen die hun deuren openen. Ga jij ook een kijkje nemen?

Open Boerderijdagen

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie dat melkveebedrijven door heel Nederland jaarlijks de deuren openen voor het publiek. De Campina Open Boerderijdagen worden dit jaar alweer voor de zeventiende keer georganiseerd.

Duurzaamheid en activiteiten

Tijdens deze dagen kun je van alles leren, zien, en beleven op de boerderij. Boeren laten zien waar de zuivelproducten die wij op onze ontbijttafel zetten vandaan komen, en praten je helemaal bij over duurzaamheid. Van boeren-windmolens tot zonnepanelen op het dak van de stal: de groene boerenstroom wordt ingezet om Campina-producten extra duurzaam te produceren.

De Open Boerderijdagen zijn bovendien geschikt voor jong en oud. Met leuke activiteiten zoals melkpak-bowlen, puzzelen met zonnepanelen, of een ware ‘melkweg-race’ is er voor elk wat wils!

open boerderijdagen

Beeld: Campina

Waar kun je terecht?

Op de website van Campina vind je in een handig overzicht waar je precies terecht kunt voor een bezoekje aan de boer. Van Middelburg tot Groningen: in elke provincie is er wel een boerderij te vinden waar je even rond kunt spieken.

De Campina Open Boerderijdagen vinden plaats op vrijdag 10 mei en maandag 20 mei. De eerste ronde is dus meteen na Hemelvaartsdag, en de tweede ronde vindt plaats op Tweede Pinksterdag. Check op de website goed welke boerderij op welke dag de deuren opent, want dat kan verschillen.

En het allermooiste? Toegang is gratis. Dus dat belooft een hoop leuks voor nop. Zo zien we ‘t graag, toch?

Lees ook: Gezouten roomboter vs. ongezouten roomboter: wat gebruik je wanneer?

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron & Beeld: Campina