Ruth Stuut

Heerlijke verrassende combinaties waarvan je gaat watertanden.

Wie aan pannenkoeken denkt, denkt al snel aan lekkere zoete goodies om je pannenkoek mee te versieren. Stroop, Nutella, of smakelijk fruit zoals aardbeien of banaan. Maar heb je ooit aan een hartig beleg gedacht? Een compleet nieuwe smaakbeleving van de klassieke pannenkoek. Wij hebben hét perfecte idee voor je!

Okonomiyaki

We horen je denken, wát voor pannenkoek? Deze Japanse twist van het simpele gerechtje is volgens ons schot in de roos als je graag eens iets anders eet dan een zoete pannenkoek. De basis van de pannenkoek is net een beetje anders dan onze oer-Hollandse: deze variant heeft een basis van bouillon, bloem, ei en kool, en heeft daardoor heeft eigenlijk vooral iets weg van een gevulde pannenkoek. Het is gemakkelijk zelf te maken en je kan de ingrediënten naar eigen smaak toevoegen, want: Okonomi betekend ‘zoals jij het lekker vindt’. Er zijn dus eigenlijk geen regels!

De allerlekkerste combinaties

De hartige Japanse pannenkoek is dus helemaal eigen invulling, maar we snappen dat een beetje inspiratie niet verkeerd is. Het gerecht is Japans, dus je kan een bezoekje brengen aan de toko om bijzondere Oosterse ingrediënten te halen. Maar, aangezien er geen regels zijn kan je doen wat je wilt. Daarom hier de smaakcombinaties die wij echt heerlijk vinden:

Zalm en crème fraiche is een ontzettend simpele combinatie, maar super lekker! Zin om iets meer werk in je pannenkoek te steken? Maak dan een gevulde pannenkoek met paddestoelen en gehakt in de oven. Fruit de ui en knoflook samen met de peterselie. Voeg wat champignon en gehakt toe en bak het gaar. Rol het op in de pannenkoek en strooi nog wat kaas erover. Bak nog heel even in de oven, tot de kaas een beetje smelt.

Wil je die Oosterse twist aan je pannenkoek geven, is rundvlees met gegrilde uien en kimchi een goed idee. Kimchi zijn gefermenteerde kool en groente met pittige smaak, en is ook nog eens super gezond. Toch zin in een klein zoet vleugje in je pannenkoek? Zoete aardappel, geitenkaas en walnoten zijn ook fijn te combineren.

Feeling fancy? Dan kan je ook gaan voor een combinatie van zeevruchten zoals octopus, garnalen en inktvis. Wij hebben zin gekregen om flink te experimenteren! De klassieke pannenkoek met stroop gaan we nooit écht achter ons gaan laten, maar een lekkere hartige pannenkoek zal er zeker in gaan op zijn tijd.

Ook lekker: Recept: fluffy Koreaanse pannenkoeken met custardvulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy, Food and Friends, Eef kookt zo, Culy| Beeld: Adobe Stock