Fabiën

Vaatwastabletten zijn ontzettend veelzijdig

Zoals de naam al zegt gebruik je vaatwastabletten natuurlijk voor de vaatwasser. Maar wanneer je dacht dat je deze tabletten alleen kunt gebruiken om er een glanzend schone vaat mee te krijgen heb je het goed mis! Deze veelzijdige schoonmaaktabletten zijn namelijk erg handig voor allerhande klusjes in huis.

Overtollig vet

Laten we eerlijk zijn, een van de meest vervelende schoonmaakklussen in huis is het schoonmaken van de frituurpan. De binnenzijde van deze pan zit vol met overtollig vet, wat moeizaam los komt van het oppervlak. Geen paniek, want een vaatwastablet is dé oplossing. Vul de lege frituurpan voor driekwart met (warm) water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Laat ook het frituurmandje in de pan zitten. Zet de frituurpan aan op maximaal 90 graden voor ± 10 minuten. Spoel hierna de pan af met wat heet water. Extra tip: er kan een frituurlucht vrijkomen bij het schoonmaken van de pan, dus zet even een raam open.

Kookluchten

Kookluchten blijven vaak lang hangen in de keuken. Helemaal als je net een lekker visje hebt gebakken of het gourmetstel weer eens uit de kast hebt getrokken. Van deze kookluchten kun je makkelijk af komen door middel van een vaatwastablet. Het enige dat je hoeft te doen is een grotere pan met een flinke laag water te vullen. Zet dit op een laag vuurtje en voeg een vaatwastablet toe. De kookluchten worden door de pan met water geabsorbeerd en je woning zal verlost zijn van alle vieze kookluchten.

Servies

Er is niets zo vervelend als lelijke, bruine aanslag aan de binnenzijde van de theepotten en glazen. Het maakt niet uit hoe hard je het servies schoon boent, de bruine aanslag blijft vaak nog te zien. Gelukkig kan ook voor deze schoonmaakklus een vaatwastablet de oplossing zijn. Voeg wat kokend water samen met een vaatwastablet in de theepot of verdeel het water over de theeglazen. Laat dit een uurtje inweken en spoel het servies goed af. Je zal zien dat de bruine aanslag is verdwenen!

Witte kleding

Hardnekkige, gele vlekken in eerder mooie witte kleding kunnen lastig te verwijderen zijn. Door zweetvlekken rondom de oksel is voornamelijk de grootste oorzaak voor gele vlekken op witte kleding. Een vaatwastablet brengt hier voortaan verandering in. Het is simpel, want het enige dat je hoeft te doen is een vaatwastablet toe te voegen aan de witte was in de wasmachine. Volg het normale wasprogramma en je kleren zullen weer stralend wit zijn!

Pannen

Krijg je hardnekkig, aangekoekt vuil met moeite los van de pan(nen)? Dan is een vaatwastablet je nieuwe beste vriend. Zet de pan met aangekoekte etensresten op het fornuis. Vul de pan met een laag water en leg hier het tablet in. Zet het fornuis aan op middelhoog vuur en laat dit een aantal minuten koken. Boen vervolgens de pan schoon met water en een spons of afwasborstel en hij zal er weer uitzien als nieuw!

Lees ook: Grijze krassen op je borden? Met deze truc zijn ze zo weer weg

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay