Het is een fluitje van een cent!

Wat zouden we zijn zonder onze Airfryer? Je kunt er zoveel mee klaarmaken. Van muffins tot aan groenten. Wist je dat je zelfs een biefstuk kunt bereiden in je luchtfriteuse? Je hoeft niet bang te zijn dat je steak droog uit de Airfryer komt, hij blijft gewoon lekker mals en sappig! 

Biefstuk kun je zowel grillen als bakken. Ook kun je ‘m op de barbecue leggen of klaarmaken tijdens het gourmetten. Veel mensen denken er niet aan om hun biefstuk klaar te maken in de Airfryer, maar het kan wel degelijk! En als je het eenmaal hebt geprobeerd wil je nooit meer anders. 

Wat heb je nodig?

  • 400 gram Ribeye (2 centimeter dik)
  • Teentje knoflook, fijngesneden
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • Pesto
  • Worcestershire saus  
  • Snufje gedroogde oregano, gesneden rozemarijn en tijmblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Wat moet je doen?

  • Warm de airfryer voor op 200 graden.
  • Maak als eerst de knoflookboter. Doe de knoflook, oregano, boter, zout en peper in een bakje en roer dit tot een geheel.
  • Marineer de ribeye vervolgens in een beetje Worcestershire saus. Voeg daar een snuf zout, peper, rozemarijn en tijm aan toe. Schenk daarna nog wat olijfolie over de ribeye heen.
  • Doe de ribeye in je airfryer. Doe daarna een theelepel van de knoflookboter op je ribeye. Doe de steak 3 minuten in de airfryer. Draai je biefstuk daarna om en doe weer een theelepel knoflookboter op je steak. Bak je biefstuk opnieuw 3 minuten.
  • Serveer je biefstuk met wat pesto en smullen maar!

Lees ook: 9x etenswaren die ongezond lijken, maar dat niet zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Philips | Beeld: Pixabay