Maayke

Zónder vieze, plakkerige handen te krijgen

Dit is het perfecte seizoen voor de kiwi’s. Deze kleine, groene vitaminebommetjes passen perfect in een heerlijke fruitsalade of zijn makkelijk om gewoon als tussendoortje mee te nemen. Het snijden en/of schillen van dit fruit is niet altijd even makkelijk. Na afloop zijn je handen vaak plakkerig van het sap van de kiwi’s. 

Gelukkig is er een simpele truc waarbij je kiwi’s binnen een paar seconden in parten hebt gesneden.

Kiwi’s

Wist je dat deze vrucht is vernoemd naar de Nieuw-Zeelandse kiwivogel? Dit komt omdat de vrucht veel weg heeft van de bruine, ronde buik van de kiwivogel. Een kiwi is supergezond en bevat maar weinig calorieën. Ze zijn rijk aan vitamine C, B en E. Door de vele vitamine C in deze vrucht draagt het bij aan een goede weerstand. Groene kiwi’s bevatten zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel of wel drie citroenen. Daarnaast zijn kiwi’s heel vezelrijk en die vezels zijn zeer goed voor de spijsvertering. De kiwi is de enige fruitsoort die het enzym actinidine bevat. Dit enzym zorgt er voor dat het lichaam eiwitten sneller verteert.

Handmixer

De truc is eigenlijk heel simpel, maar typisch een gevalletje: ‘je moet er maar op komen’. Met zoiets simpels als een handmixer -die we allemaal wel in de keukenlade hebben liggen- kun je heel gemakkelijk je kiwi’s in parten snijden. Snijd de kiwi doormidden en druk vervolgens met een garde van de handmixer in het hart van de kiwi, tot aan de schil. Draai de garde 45 graden rond en je zal vier gelijke parten uit je kiwi snijden. Deze parten zijn nu de perfecte grootte voor in de zomerse fruitsalade!

Bekijk hier de video met instructie. Vanaf 43:35 zie je de handige truc met de kiwi:

Lees ook: 12 kookhacks waarvan je denkt, ‘waarom wist ik dit nog niet?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 5 minute crafts | Beeld: Videostill YouTube