Christel

Gebruik de juiste chocolade

Hoewel het wel zo makkelijk, en gebruikelijk is, om chocolade druppels te gebruiken, heb je er meer baat bij als je zelf een chocoladereep in stukjes snijdt. Chocolade druppels zijn niet altijd gemaakt van de beste kwaliteit chocolade. Kies daarom een reep pure chocolade -of een andere goede chocolade naar smaak- en snijd deze in fijne stukjes. Bovendien kun je ook verschillende smaken chocolade gebruiken.

Pas de suikerafmetingen aan

Chocolate chip cookies worden gemaakt van verschillende soorten suikers: kristalsuiker en (licht)bruine suiker. Beide hebben ze een andere functie. Ze smaken allebei zoet, maar bruine suiker maakt het koekje zachter en geeft het een karamel-achtige smaak en kristalsuiker zorgt ervoor dat het koekje knapperiger wordt. Tenzij je gek ben op een heel knapperige chocolate chip cookies, kun je overwegen de suikerhoeveelheden aan te passen. Verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid kristalsuiker in het recept en voeg wat extra bruine suiker toe om een zachter koekje te krijgen. Gebruik overigens niet alleen bruine suiker, er moet wel een balans zijn.

Zet het deeg nog even in de koelkast

Rol niet meteen koekjes uit het deeg, maar zet het deeg eerst nog even in de koelkast. De koekjes zullen daardoor beter rijzen en de smaken vermengen zich beter. Als je de koekjes eenmaal bakt, haal je daardoor het beste uit alle ingrediënten. Zet het deeg ongeveer een half uur in de koelkast.

Gebruik een ijsschep

Het oog wil ook wat, daarom is het wel zo leuk om koekjes te hebben die even groot zijn. Pak niet lukraak een beetje deeg en rol er een balletje van, maar gebruik een ijsschep om balletjes te rollen die dezelfde grootte zijn.

De kers op de taart

Pak toch nog maar het zout erbij en sprenkel een klein beetje zeezout over de koekjes voor je ze in de oven schuift. Hierdoor krijg je de perfecte combinatie van zout en zoet in je chocolate chip cookies.

Lees ook: Cheesecake met advocaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Unsplash