Maayke

Wat zijn de beste manieren om een aardappel te poffen?

Koken, bakken, stampen: we doen het allemaal met onze Hollandse aardappelen. Maar pof jij je aardappel ook wel eens? Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse barbecues met een flinke kwak crème fraîche en wat verse bieslook erop? Er bestaan verschillende manieren waarop je je geliefde aardappel kan bereiden. Met deze handige tips is het een fluitje van een cent!

Extra tip: zorg dat de aardappelen van gelijke grootte zijn als je meerdere tegelijk wilt poffen.

Magnetron

Heb je weinig tijd om in de keuken te staan? Dan is de magnetron een handige optie. Zorg dat de aardappelen goed gewassen zijn, prik met een vork een aantal gaten rondom en in de aardappel. Leg ze in een grotere schaal en zet in de magnetron. Zet de magnetron op 700 Watt voor ± 4 minuten (iets langer als de aardappelen groot zijn en korter als je kleine aardappelen gebruikt). Draai ze vervolgens om en herhaal dit proces nogmaals. Laat de aardappels -buiten de magnetron- met een aluminiumfolie over de schaal nog ongeveer ± 10 minuten nagaren.

Oven

Heb je meer tijd om de gepofte aardappelen te bereiden? Dan is de oven een goede optie, omdat ook ze dan ook net wat knapperiger en vol van smaak worden dan wanneer je ze in de magnetron bereidt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak ook nu ook de aardappelen goed schoon. Wrijf ze in met wat olijfolie en zout. Scheur voor elke aardappel een stuk aluminiumfolie af en wikkel ze in. Let op dat je ze niet helemaal dichtvouwt, maar maak er een soort bakje van met aan de bovenkant een kleine opening. Giet eventueel nog wat extra olijfolie in het aluminiumfolie-bakje en bak ze voor ± 45 tot 60 minuten in de oven.

Meer smaak

Wil je graag wat meer smaak geven aan je gepofte aardappel? Snijd dan na de bereiding een kleine opening in de bovenkant. Vul deze opening met wat kruidenboter en laat dit smelten. Ook kun je de aardappel vullen met wat crème fraîche en besprenkelen met wat verse bieslook.

Lees ook: Zo maak je een heerlijke aardappelsalade voor bij de eerstvolgende barbecue

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy | Beeld: videostill