Veel vlees ingekocht? Stop het niet zomaar in de vriezer

Flink ingeslagen toen je favoriete stukje vlees in de aanbieding was? Of gewoon altijd handig om achter de hand te hebben? Er zijn genoeg redenen om vlees in te vriezen, maar doe het wel op de juiste manier. Veel mensen slaan déze belangrijke stap namelijk over.

Moeders tip

Kookblogger Kelli Foster van The Kitchn werd door haar moeder op de vingers getikt toen ze grote hoeveelheden vlees invroor. “Ik heb het mijn moeder vroeger altijd zien doen, maar ik was het zelf helemaal vergeten: de grote verpakkingen vlees verdelen in kleinere porties voor ik ze in de vriezer doe. Daardoor heb ik regelmatig veel meer moeten ontdooien dan nodig.” Foster weegt het verse vlees nu af en verpakt ze in losse zakjes om altijd de juiste portiegrootte uit het vriesvak te kunnen trekken.

Goedkoper en minder verspilling

Op deze manier is vlees invriezen goedkoper. Bij grote verpakkingen betaal je immers meestal minder per kilo. Zo’n hele bak gehakt in één keer moeten opeten als het eenmaal is ontdooid, is zelfs voor de grootste bolognese-eter niet ideaal. Een grote schaal vlees verdelen voordat je hem in de vriezer doet loont dus zeker! Daarnaast zorgt het verpakken per portie voor minder voedselverspilling. Vergeet dan ook vooral niet op het soort vlees en de datum van invriezen op het diepvrieszakje te schrijven.

Lees ook: Zoveel bespaar je door minder of geen vlees te eten

Dit artikel nog een keer lezen? Bewaar het op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels