Sanne

Instant noedels zagen er nog nooit zo luxe uit

Instant noedels, ook wel ramen genoemd, zijn mega populair op TikTok. We snappen wel waarom, want het is gemakkelijk, lekker zout en een super goed tussendoortje of lunch. TikTok komt met de beste hacks om je instant noedels naar een hoger niveau te tillen en de gemene deler is daarbij altijd…een ei! Dat zou je noedels namelijk super creamy maken.

Mayo

Doe een ei in een kom en voeg daar de zakjes kruiden aan toe die bij de noedels zitten. Voeg een beetje fijngesneden knoflook toe, wat (Japanse) mayonaise en roer dat allemaal door elkaar. Kook de noedels in een pan met kokend water. Gooi het kokende water daarna niet weg, maar voeg beetje bij beetje wat toe aan het eimengsel. Dit moet je niet te snel doen, anders krijg je roerei. Voeg zoveel water toe als je zelf wilt, totdat de saus de dikte heeft van bouillon. Doe daarna de noedels erbij en mix alles door elkaar. Doe eventueel nog wat lente-ui bovenop en je bent klaar!

@insta.noodls Answer @im_siowei everyone was doing it #ramen #noodles #ramenhack #recipe #tiktokfood ? kaikai kitan (jujutsu kaisen lofi) – luvbyrd

Kaas

Een variant op het recept hierboven: voeg een beetje kaas toe. Kook de noedels in een pan met kokend water. Voeg in een kom een ei toe, fijngesneden knoflook, wat (Japanse) mayonaise, de kruidenzakjes en roer door elkaar. Doe de gekookte noedels in de kom met saus en voeg nog een goede schep van het kookwater eraan toe. Doe er daarna een paar plakken kaas op, kies bijvoorbeeld voor mozzarella of cheddar, en roer alles door elkaar. Optioneel, doe er wat hot sauce overheen als je van pittig houdt.

@snackqweensliced cheese hits diff than shredded with this for some reason? Happy Music – Mystix Instrumentals

Sojasaus en bruine suiker

Kook de noedels in een pan met kokend water en giet af. Voeg in een andere pan een klontje boter, fijngesneden knoflook, een scheut sojasaus en een eetlepel bruine suiker bij elkaar en laat alles samen smelten. Doe het vuur uit, gooi de noedels in de saus, voeg direct een ei toe en roer dit door elkaar. Gooi er als laatste wat chillivlokken, sesamzaadjes en lente-ui door.

@jc.eeats butter, garlic, soy sauce, brown sugar, chili flakes, egg, everything but bagel seasoning, green onions #ramenhacks #ramentrend #shinramen #ramennoodle ? Little Bitty Pretty One – Thurston Harris

Koffiemelk

Koffiemelk? Ja, koffiemelk. Het zou de noedels onwijs romig maken. Kook de noedels wederom in een pan met kokend water, giet af en zet weer op het vuur. Doe bij de noedels een flinke scheut koffiemelk (genoeg voor een goede hoeveelheid saus), de kruidenzakjes, een beetje limoensap en optioneel, mayonaise. Doe het vuur uit, voeg weer een ei toe en roer alles door elkaar. Enjoy!

@callmebelly this almost tastes like the Gigi hadid pasta ? #ramen #CurameChoreo #ramenhacks #ramennoodles #ShowYourGlow #noodles ? littleroot town ~ pokémon lofi – Closed on Sunday

Ook lekker: Recept: veggie knoflooknoedels

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Michele Blackwell