Fabiën

Dit scheelt je een hoop gedoe

Of je nu een ware keukenprinses bent of twee linkerhanden hebt in de keuken, iedereen heeft weleens een stukje eierschaal in zijn of haar beslag laten vallen. En dat is behoorlijk irritant. Want dat schaaltje heb je niet zomaar weer gepakt. Gelukkig heeft TikTok – hoe kan het ook anders – hier een handig trucje voor gevonden.

Vingers

Het is een van onze grootste ergernissen: je breekt een ei en opeens zie je dat een gedeelte van de schaal tussen je ei ligt. Je probeert het met je vingers eruit te halen, maar het stukje schiet steeds weg. Jep, dit kan voor behoorlijk wat irritaties zorgen. Hoe krijg je dat stukje dan in hemelsnaam te pakken? Een TikTokker heeft het antwoord: door je vingers nat te maken! 

Magneet

Maak eerst je vingers nat voordat je het eierschaaltje probeert vast te pakken. Water dient in dit geval als een soort magneet. De schaal blijft hierdoor als het ware aan je vinger plakken waardoor je niet dat verschrikkelijke kat en muisspel met je ei hoeft uit te voeren. TikTok, bedankt! Bekijk de video hieronder.

@simplelifeehacksThis comes in handy ##cookinghacks ##cookingtiktok ##cooking ##foodhacks ##cleantok ##foodtiktok ##cleaningtiktok ##hacksoflife? Beggin’ – Måneskin

Andere tip

En mocht dit niet werken, dan kun je proberen om een ander stuk eierschaal te gebruiken om het gevallen stukje te verwijderen. Pak gewoon de halve eierschaal waar je net je ei uit hebt gekraakt en gebruik het als een lepel. Het stukje in je kom wordt erdoor aangetrokken en je kunt het heel makkelijk opscheppen. Ideaal!

Lees ook: Om deze reden moet je nooit het vocht uit een pot olijven weggooien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash @tanjamelnyczuk, TikTok