Sara Bergsma

Een echte eyecatcher op tafel

Over een krappe maand is het zover: kerst! De één is al een tijd lang bezig met de voorbereidingen voor alle diners, terwijl de ander het allemaal op zich af laat komen. Hoe dan ook, met deze boterkaars van TikTok gooit een chef van elk niveau hoge ogen. En het leukste is: het is helemaal niet moeilijk om te maken! 

TikTok-recept

Het creatieve recept zagen we voorbij komen op het TikTok-account van Dianne, genaamd vegafoodness. Zij heeft een geniaal idee tot leven gebracht: zelfgemaakte boterkaarsen die niet alleen verrukkelijk zijn, maar ook nog geschikt zijn voor de eventuele vegan genodigden. Met slechts een handvol ingrediënten creëert ze deze superleuke boterkaarsen, die niet alleen je tafel een stuk gezelliger maken maar ook nog eens heerlijk smaken.

@vegafoodness DIY BOTERKAARS???? BENODIGDHEDEN: 200 gr plantaardige boter 1 teen knoflook 1/2 tl zout (of meer naar smaak) Kaarslont* Bekertje *Let er wel op dat je kaarslont zonder metalen en wax koopt! HOE MAAK JE HET: 1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. 2. Rasp een knoflook teentje en doe dit samen met het zout in de pan. Laat nog even op het vuur staan. 3. Knip een stuk van het kaarslont en zet dit rechtop in het bekertje en plaats het tussen twee chopsticks. 4. Giet de boter in het bekertje, laat even afkoelen en zet het in de koelkast. 5. Na ongeveer 2-3 uurtjes is de kaars helemaal stevig. 6. Verwijder het kartonnen bekertje, knip het lont kort en steek je zelfgemaakte kaars aan? #boterkaars #kaars #diy #borrelplank #borrelen #kerstrecept #feestdagen #recept #leukerecepten #makkelijkrecept #voorjou ? original sound – Vegafoodness

Uitleg

In de video legt ze stapsgewijs uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Voor de duidelijkheid delen we de instructies hieronder ook nog even.

  • Smelt de gewenste hoeveelheid boter in een pannetje.
  • Voeg knoflook en zout naar smaak toe aan de gesmolten boter.
  • Giet het mengsel voorzichtig in een kommetje of een papieren bakje.
  • Bevestig een lont tussen twee objecten, zodat het boven het bakje hangt.
  • Laat het geheel vervolgens even stollen in de koelkast.
  • Et voilà: je boterkaars is klaar!

Geen lonten in huis? Die scoor je voor een prikkie bij Pipoos!

Lees ook: Cocktailrecept: herstige Pumpkin Spice Margarita’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TikTok @vegafoodness | Beeld: Adobe Stock