Sterft jouw basilicumplantje ook altijd een voortijdige dood? Met deze tip blijft je plantje langer vers!

28 februari 2017

Zo leeft jouw basilicumplantje veel langer!

Soms maak je een pasta en heb je heel veel zin om verse basilicum erin te doen. Helaas blijft dat basilicumplantje maar een paar dagen goed en kun je hem binnen een week in de prullenbak gooien. Weer een plantje gesneuveld..

Met deze tips is dat echter verleden tijd, want zo kun je ervoor zorgen dat je langer profijt hebt van je plantje!

Basilicumplantje

Voor peterselie en koriander: zet de kruiden in een bekertje met een bodempje water in de koelkast. Munt, dille, oregano en bieslook: maak keukenpapier vochtig en wikkel de kruiden hierin. Stop de groenten in een afgesloten bakje en bewaar ze in de koelkast. Basilicum: dit kruid mag niet te vochtig worden. Wikkel het daarom in een droog keukenpapiertje en bewaar het in de koelkast. Overigens kun je verse kruiden ook hartstikke goed invriezen!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Kookfans©

Kookfans gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Cookie Verklaring