Wat handig!

Zul je net zien: je bent aan het bakken en ineens merk je dat je niet genoeg eieren in huis hebt. Nu kun je ervoor kiezen om je bakspullen neer te leggen en een sprintje naar de dichtstbijzijnde supermarkt te trekken. Maar je kunt ook andere ingrediënten gebruiken. Inderdaad, er bestaan ook alternatieven voor eieren!

Water, olie en bakpoeder

Met water, olie en bakpoeder krijg je een substantie die net zo goed werkt als eieren. Het maakt het recept niet vettig en verandert de smaak niet. Ideaal! Hierdoor is dit een goede oplossing voor wanneer je koekjes, brood en brownies maakt. Handig om te weten: voor 1 ei heb je 2 eetlepels water, 2 theelepels bakpoeder en 1 theelepel plantaardige olie nodig.

Appelmoes of banaan

Appelmoes of geprakte bananen kun je gebruiken wanneer je geen eieren in huis hebt. Het zorgt ervoor dat het lekker smeuïg wordt en het kan het recept wat zoeter maken. Let er wel op dat je minder suiker in het recept doet, aangezien appelmoes en banaan ook al zoet zijn. Handig om te weten: voor 1 ei heb je ongeveer 60 milliliter appelmoes of geprakte banaan nodig.

Lijnzaad

Ook lijnzaad kun je gebruiken als je geen eieren meer hebt. Het kan overigens wel een nootachtige smaak geven als je iets bakt. Handig om te weten: voor 1 ei heb je een theelepel gemalen lijnzaad en 3 eetlepels water nodig. Daarna dien je het 5 minuten te laten rusten zodat het mengsel kan indikken.

Aquafaba

Wist je dat het vloeistof van je kikkererwten een perfect alternatief is? Niet voor niets dat aquafaba vaak als eiwitvervanger wordt gebruikt. Enne, geen zorgen, want je brownies gaan hierdoor niet naar bonen smaken. De smaak zal namelijk volledig weggaan als je het kookt. Handig om te weten: voor 1 ei heb je 3 eetlepels aquafaba nodig.

Lees ook: Handig: met deze tips kun je langer van je muffins genieten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels