Sabine

Niemand zal jouw rijst nog kunnen weerstaan

Er wordt nog weleens onterecht gedacht dat rijst koken heel simpel is, maar het is nog best een precisiewerkje. Je rijst mag niet meer hard zijn en bovendien moet-ie ook niet droog worden. Daarnaast is het ook nog wenselijk dat het lekker smaakt. Voor dat laatste hebben wij gelukkig dé tip.

Kook je rijst eens in kokoscrème!

Kokos

Een blikje kokoscrème doet wonderen wanneer je je rijst op smaak wilt brengen. Het klinkt vrij heftig om je rijst hierin te koken, maar het geheel wordt heerlijk. Neem je alleen een hapje van de gekookte rijst, dan is de kokossmaak wel aanwezig. Meng je de rijst echter met groente en vlees, dan zal het de smaak van de andere ingrediënten alleen maar naar boven halen. Heerlijk!

Zo kook je het:

Voor 200 gram rijst heb je ongeveer 160 milliliter kokoscrème nodig. Doe eerst de kokoscrème in een pannetje en giet hier wat water bij. Breng dit aan de kook en doe de rijst er daarna bij. Kook de rijst daarna gewoon volgens de verpakking tot-ie gaar is.

Lees ook: Niet meer doen: kip mag je nooit op de bovenste plank van je koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!  

Bron: Kookfans | Beeld: Pixabay