Huh!? Zo maak je gekookte eieren zonder te koken

Eet jij ook graag regelmatig gekookte eieren? Een eitje bij het ontbijt of bij de lunch, heerlijk! Eieren zitten boordevol proteïne (nogal wiedes, dit stofje dat onze spieropbouw bevordert wordt ook vaak eiwit genoemd!) en geven ons veel energie. Maak jij geregeld veel gekookte eieren tegelijk, bijvoorbeeld omdat je aan foodpreppen doet of omdat je een feestje hebt? Dan is deze tip voor jou!

Snel een hele hoop gekookte eitjes.

Smaak

Je denkt misschien, zo smaken ze nooit hetzelfde als mijn vertrouwde gekookte eitje. Het klopt dat eieren uit de oven iets romiger smaken dan het gekookte ei waar je aan gewend bent. Wellicht vind je dit juist wel heel lekker! Dus de volgende keer dat je een grote eiersalade voor de hele familie maakt, probeer dan eens eieren in de oven te ‘koken’.

Gezond

Eieren zijn een bron van -je raadt het al- eiwitten. Je lichaam heeft eiwitten nodig om spieren gezond te houden en op te bouwen. Vooral als je veel sport heb je er extra veel van nodig. Een eitje op zijn tijd is dus erg goed voor je. Er zit echter wel vrij veel cholesterol in het eigeel, dus sommige sporters en mensen die op hun cholesterol letten halen dit eruit.

Bewaren

Je kunt gekookte eieren ongeveer één week in de koelkast bewaren. Zo heb je altijd een eitje bij de hand voor in de ochtend, op de boterham of gewoon zo, als snack.

Hoe je eieren in de oven kookt zie je op de volgende pagina.

Pagina 1/2