08 maart 2018

Zo romig heb je je hummus nooit eerder gegeten!

Hummus is enorm veelzijdig: je kunt het op brood smeren, je kunt er je groente in dippen en het smaakt ook verrukkelijk op een wrap. Met dit recept -inclusief geheim ingrediënt- maak je de allerlekkerste! 

Dit heb je nodig:

  • 225 gram kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin
  • 65 gram vetvrije yoghurt
  • sap van een halve grote citroen
  • 1 á 2 teentjes knoflook
  • 5 á 6 eetlepels olijfolie
  • 10 eetlepels water
  • snufje Keltisch zeezout
  • 1/4 theelepel paprikapoeder

Zo maak je het:

  • Week de kikkererwten een nacht in koud water. Kook ze daarna goed door. Haal je ze uit pot of blik? Spoel ze dan goed af. Pel de kikkererwten door ze voorzichtig uit hun schil te drukken.
  • Doe alle ingrediënten behalve het water in een blender of een keukenmachine en mix tot een puree. Doe het water in de blender en meng nog een keer goed.
  • Doe de hummus in een kom en besprenkel met olijfolie. Strooi nog wat paprikapoeder of eventueel komijn over de hummus heen.

Lees ook: Zó lukt het je wel om een stevige slagroom te maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: With a Spin | Beeld: Flickr