Messen in een blender slijp je op deze snelle manier

De messen in een blender worden na verloop van tijd bot

Sommigen gebruiken de blender wekelijks, anderen misschien zelfs wel dagelijks. Hoe vaker je de blender gebruikt, hoe sneller de messen in de blender bot worden. Net als bij gewone messen, is het verstandig om eens in de zoveel tijd de messen in de blender goed te slijpen. Heb je hier weinig tijd voor en wil je dit op een snelle manier doen? Probeer dan deze truc eens!

De messen van de blender zullen hierna weer vlijmscherp zijn.

Messen slijpen

Een makkelijke en snelle manier om de messen in de blender te slijpen is om ongekookte rijst in de blender te doen. Een hoeveelheid van 200 à 300 gram zal voldoende moeten zijn. Zorg dat de messen onderin de blender volledig bedekt zijn met de ongekookte rijst. Zet de blender vervolgens aan op ongeveer de middenstand. Blend de rijst een aantal minuten totdat deze volledig verpulvert zijn. De harde rijstkorrels slijpen de messen en zorgen ervoor dat ze weer vlijmscherp en klaar voor gebruik zijn!

Loskoppelen

Werkt deze snelle truc toch niet goed? Dan raden wij je aan om toch de blender los van elkaar te koppelen. Dit kun je doen door de schroef in het midden van de messen los te draaien. Zodra je de messen los hebt van de blender kun je deze makkelijk met de hand slijpen. Verwijder eerst alle overgebleven voedselresten aan de binnenzijde van de blender. Ook aan de binnenkant, achter de schroeven kunnen etensresten blijven zitten. Vul de gootsteen met warm water en wat afwasmiddel. Schrob met een spons de binnenzijde van de blender volledig schoon. Vergeet de kleine hoekjes en gaatjes niet en droog de onderdelen af met een theedoek.

Blendermessen

Zodra je de messen van de blender hebt losgekoppeld kun je deze met de hand slijpen met een messenslijper. Heb je deze niet in huis? Dan kun je dit ook doen door een koffiekopje te gebruiken. Pak een koffiekopje of mok uit de kast en houd deze op de kop. Haal nu het blendermes dat je scherper wilt maken er tien à vijftien keer schuin langs. Doe hetzelfde met de andere kant van het mes. Herhaal dan beide kanten met vijf keer, vier keer, drie keer en twee keer. Sluit af met elke kant nog één keer erlangs te halen. Was daarna het mes voordat je het gebruikt. Als het goed is, is het mes nu een flink stuk scherper. Nog niet scherp genoeg? Herhaal de methode dan nog een keer.

Lees ook: Dit is hoe vaak je de gootsteen schoon moet maken en hoe je dat doet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LibelleTV, Doityourself | Beeld: Kookfans©