Jaimy Boer

Wist jij dit?

We weten natuurlijk wel dat brood in de vriezer niet het eeuwige leven heeft. Op den duur is het brood niet meer vers en zal het eenmaal ontdooit ook niet lekker smaken. Toch is de houdbaarheidsdatum een stuk sneller dan we hadden verwacht. Lees gauw verder! 

In de koelkast

Brood wat je niet op een koele plek bewaard, zal snel gaan schimmelen. Dit gebeurt al binnen 2 tot 4 dagen. In de koelkast leggen is ook niet de beste optie, want dan droogt het brood sneller uit. Dit komt doordat het zetmeel in brood het water loslaat bij temperaturen tussen de -5 °C en +5 °C. Kortom, een vriezer is ideaal. Toch?

In de vriezer

Door je brood in de vriezer te leggen, heb je dagelijks een vers plak brood. Een uitkomst wanneer je alleen woont of weinig brood eet. Toch moet je er wel rekening mee houden dat het brood in de vriezer na een tijdje ook minder lekker gaat smaken. Dit gebeurt al na een maand. Enne, dat geldt voor alle soorten brood, zoals wit-, bruin- en volkorenbrood. Hoe langer het brood in de vriezer blijft liggen, hoe meer het uiteindelijk gaat uitdrogen. En dan moet je het alsnog weggooien.

Vers brood

Om ervoor te zorgen dat je dagelijks een smakelijke boterham hebt, kun je het brood beter meteen in de vriezer leggen. Maak kleine pakketjes zodat het brood gescheiden is, of bewaar het in de oorspronkelijke zak. Hierdoor kun je elke dag een paar plakken ontdooien en verspil je geen brood.

Heb je alsnog oud brood? Maak er dan wentelteefjes van!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels