Sabine

Ja, het kan echt!

Voor de patatfans is het lastig om niet alle frieten op te eten wanneer er wat overblijft. Ten eerste is het zo lekker dat de liefhebber het allemaal wel naar binnen werkt en ten tweede is het verwarmen van patat gewoon geen goed idee. De frietjes worden er immers niet lekkerder op. Maar wat nu als we je vertellen dat je de gefrituurde aardappelreepjes wél kunt verwarmen zonder dat het klef wordt? 

Zo blijft je patat lekker knapperig.

Aanpak

Uit vol optimisme hebben we allemaal weleens geprobeerd om patat in de magnetron te doen. Het is zonde om die heerlijke snack weg te gooien natuurlijk als er wat over was gebleven. Jammer genoeg gaat dat verwarmen niet altijd goed. Aan Metro vertelt Magda Ganea hoe je dit probleem het beste aan kunt pakken. En Magda kan het weten. Ze is de eigenaar van The Real Food Café die de tweede prijs in de wacht wist te slepen tijdens the National Fish and Chip Awards 2018.

Oorzaak kleffe patat

“De reden waarom patat klef wordt wanneer je het verwarmt, komt door het vocht”, vertelt ze. “Aardappelen zitten vol vocht en dat ontsnapt wanneer je het opwarmt. Met name in een magnetron, omdat het vocht dan niet kan ontsnappen.” Aha, dus daarom wordt patat zo klef. Heb je friet over? Magda raadt aan om de patat dan zo snel mogelijk af te dekken zodra de frietjes zijn afgekoeld. Plaats ze in de koelkast met een losse folie eroverheen. Dek de patat niet strak af, op deze manier groeien bacteriën sneller op de frietjes.

Voorkomen

Wil je patat opnieuw verwarmen? Zorg dan dat de patat droog is door bijvoorbeeld met keukenpapier te deppen. “Verwarm de patat vervolgens op een manier waarbij vocht kan ontsnappen. De perfecte manier is om het opnieuw te frituren, dit kan ook in een koekenpan.” Geen zin in een vieze geur in huis? De friet grillen is ook een optie. 

Lees ook: Bier én patat; deze frietjes met een jasje van bier moet je proberen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pixabay