21 juli 2017
Sabine

Wat verzadigt volgens jou beter?

Wie gezond wil eten, weet ook wel dat pasta en patat allebei niet de meest verantwoorde keuzes zijn. Maar eerlijk is eerlijk: het is zo lekker. Dus als je tóch zwicht voor een lekkernij: welke twee kun je dan het beste eten om zo vol mogelijk te zitten van je cheat meal?

Het vakantieseizoen is weer aangebroken en dat betekent voor velen dat er minder gezond wordt gegeten. Maar als je dan gaat voor die ongezonde maaltijd, wat neem je dan? Een flinke portie pasta? Of toch dat patatje met mayo.

Test
Voor Women’s Health bogen onderzoekers zich over de vraag wat er nu beter vult: pasta of patat. Voor dit onderzoek werden verscheidene proefpersonen vijf dagen in de gaten gehouden en gevoed. Alle deelnemers kregen een normaal ontbijt, een lunch bestaande uit pasta of patat en een standaard diner.

In de periode tussen de lunch en het diner werd aan de personen gevraagd in hoeverre ze vol zaten. En pastaliefhebbers hebben helaas pech: degenen die een bordje patat voorgeschoteld kregen, bleken namelijk aanzienlijk voller te zitten dan de mensen die pasta aten! Will je dus een keertje zondigen? Dan kun je het beste kiezen voor patat om te voorkomen dat je daarna nog gaat snoepen.

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health Beeld: Pixabay