Redactie Kookfans

Waarom wisten we dit niet eerder?

Yes, het is vandaag de Internationale Dag van de Chardonnay! Hét excuus om de kurkentrekker erbij te halen en te genieten van een glaasje. Maarre, wat doe je als je een goedkoop wijntje hebt gehaald die toch niet helemaal naar je smaak is? Niet door de gootsteen spoelen in ieder geval! Je kunt namelijk nog proberen om de wijn naar een hoger niveau te tillen. We vertellen je hoe je dit doet.  

Een blender

Wat bestaan er toch goede uitvindingen op de wereld. Een goedkope wijn goed laten smaken, wie wil dat niet? Volgens de website Bustle is dat mogelijk door de wijn in een blender te gieten. Doordat de wijn met een hoge snelheid gaat luchten, komen de rijkere smaken naar boven. Dit proces wordt ook wel karafferen genoemd.

Het proces

Door het karafferen wordt de wijn blootgesteld aan zuurstof en dat brengt de genuanceerde smaken naar boven. De tanines – die een bittere smaak geven – worden verzacht en de scherpe noten in de wijn verdwijnen naar de achtergrond. Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van dit proces. Traditionele wijnliefhebbers vinden karafferen een controversiële techniek. Voorstanders zeggen dat het veel voordelen biedt. Het karafferen in een blender duurt namelijk maar dertig seconden.

Met deze truc ben je helemaal klaar voor de Internationale Dag van de Chardonnay!

Lees ook: Wereld Pinot Grigio dag: bij deze gerechten past de wijn het best

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels