Yentl Feenstra

Handig!

Ben jij een fan van de Italiaanse keuken, en in het bijzonder spaghetti? Let dan even goed op, want wij vertellen je hoe je de heerlijke pastasoort het snelst ontdoet van z’n verpakking!

Pastaverpakking openmaken

Tomas Breeman, het gezicht achter het Instagram-account @handigetips, laat ons zien hoe je voortaan je spaghettiverpakking razendsnel openmaakt. Niet scheuren of knippen, gewoon zo als de Italianen dat doen. Enne, het beste van alles: je hebt er helemaal niets voor nodig!

”Vanaf nu ben jij een echte Italiaan”, begint hij zijn bericht. Hieronder zie je hoe hij te werk gaat!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomas Breemen (@handigetips__)

”Om in de Italiaanse sfeer te blijven, kan je beter de volgende keer op deze manier je pakje spaghetti openen. Je moet het maar weten..”, aldus de maker van de video. Geniaal, als je het ons vraagt. Deed jij het zal zo?

Italiaanse pasta vs. Nederlandse pasta

Als je je helemaal in Italië wilt wanen, moet je niet alleen letten op hoe je de verpakking openmaakt, maar ook welke pasta je koopt. De Italianen gebruiken namelijk tarwegriesmeel van gemalen durumtarwe, wat barst van de eiwitten en zorgt voor die stevige, authentieke bite. In Nederland gaan we vaak voor de goedkopere optie en gebruiken we gewone bloem, waardoor de pasta zachter wordt en ook goedkoper is.

De Italianen vinden het schandalig dat we in Nederland een goedkopere variant bloem gebruiken. Maar niet alleen gebruiken ze in Italië andere ingrediënten, ook de manier waarop ze de pasta maken verschilt van die van ons. Terwijl ze in Italië het deeg in bronzen mallen persen, gebruiken wij hier vaak gewoon een teflon mal. Dat gaat veel sneller, wat natuurlijk tijd én geld bespaart, maar ook krijg je niet die ruwe textuur waar de Italianen zo van houden.

Tot slot nemen ze in Italië ruim te tijd om de pasta te laten drogen bij een lagere temperatuur. De fabrikanten in Nederland doen dat veel sneller. Al deze verschillen zorgen uiteindelijk voor een groot verschil in kwaliteit.

Opletten

Gelukkig is echte, authentieke pasta niet alleen te vinden in Italië, maar ook gewoon hier in de schappen van de supermarkt. Let dus wel even op een paar dingen voordat je het product in je mandje gooit: check ten eerste of de pasta gemaakt is van durumtarwe. En als je ergens op de verpakking ‘al bronzo’ ziet staan (wat inhoudt dat het met een bronzen mal gemaakt is), dan zit je helemaal goed. En als ze ook nog eens het uitgebreide droogproces vermelden, dan weet je zeker dat je échte pasta te pakken hebt. Nu alleen nog op de juiste manier openmaken, en buon appetito!

Lees ook: Zo maak je zelf het ultieme pizzadeeg

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @handigetips_, Archief | Beeld: Pexels