Maayke

Wie had gedacht dat je dit nog met het netje kon doen

Het hergebruiken van huishoudelijke artikelen vermindert niet alleen het afval, het bespaart ook geld. De volgende keer dat je een netje met uien, avocado’s of citroenen koopt, gooi dan niet direct het gehaakte netje in de prullenbak. Dit item kan namelijk nog verrassend handig van pas komen in de keuken! Helemaal als je met je handen in het haar zit om die hardnekkige, aangebrande pan weer eens schoon te moeten maken…

Gebruik het netje van bijvoorbeeld de uien om een eigengemaakte schuurspons van te maken.

Zo maak je de spons

Het fijne is: deze sponzen maak je in een handomdraai! Begin door de uiteindes van het netje te knippen. Deze uiteindes kun je weggooien. Rol één netje als een soort vlinderstrik op en bind hier een touwtje omheen. Indien je meerdere netjes in huis hebt, prop deze samen op tot een bolletje en knoop hier nog één los netje omheen. Op deze manier creëer je een rond, compact sponsje.

Mogelijkheden zelfgemaakte spons

Heb je per ongeluk het eten in de koekenpan laten aanbranden gister? Dan kan er niets zo lastig zijn dan deze aangekoekte etensresten te verwijderen. Gelukkig kun je met het zelfgemaakte sponsje de aangekoekte resten met gemak verwijderen. Laat de pan eerst een half uurtje weken in warm water met een drupje afwasmiddel. Haal vervolgens de spons over het oppervlak heen en je zal zien dat je pan er weer uitziet als nieuw! Ook kun je de zelfgemaakte spons gebruiken voor zeep-, kalk- en wateraanslag in de badkamer. Even boenen met de zelfgemaakte spons en ook de badkamer zal weer stralen als nooit tevoren!

Lees ook: Waarom je geen extra peper over je eten moet doen in een restaurant

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay