Redactie Kookfans

Een ontzettend makkelijk trucje

Als er iets is waar we niet blij van worden in onze keuken, dan zijn het wel mieren. De kleine zwarte beestjes zijn erg vervelend, vooral wanneer ze in je keukenkastjes opduiken of over het aanrecht lopen. Heb jij momenteel ook last van mieren? Oma Miep deelt op TikTok een handig trucje om er snel vanaf te komen. 

Keuken

Mieren zijn van alle seizoenen en kunnen dus op elk moment opduiken in je huis. Toch zul je ze eerder zien in de zomer, omdat ramen en deuren dan vaker openstaan, waardoor de beestjes meer kans hebben om naar binnen te gaan. Ze komen vooral af op etensresten, en laten zichzelf dan ook vaak zien op het aanrecht of in keukenkastjes – plekken waar je ze waarschijnlijk juist niet wil hebben.

Handig trucje

Gelukkig is er een handig trucje die ervoor zorgt dat de mieren wegblijven van jouw aanrecht. Oma Miep laat in een video op TikTok zien dat je alleen maar even een lijn hoeft te trekken met een stoepkrijt. Klinkt gek, maar het werkt echt. Je doorbreekt hiermee namelijk het geurspoor van de mieren, waardoor ze in de war raken en niet verder lopen. Verschillende video’s laten zien dat het trucje een handige uitkomst is wanneer je mieren in huis wilt voorkomen of verjagen.

@omamiep1935

Wisten jullie dit? Hierdoor gaan mieren weg ? #antiants #antiant #antimieren #mier #mieren #ants #wistjedat #stoepkrijt #huishouden #omashack #tiktoknl #grappig #herkenbaar

? origineel geluid – omamiep

Lees ook: 4 dingen die je volgens trainers nooit als lunch zou moeten eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, Ze.nl | Beeld: Adobe Stock, TikTok @omamiep1935