Sanne

Ze leggen uit waarom én wat je wel kunt eten

Voor een gezonde levensstijl is het niet alleen belangrijk om in beweging te blijven, maar ook om bewust op je voeding te letten. Fitnesstrainers weten hier alles van. Aan PureWow vertelden vier trainers daarom wat zij nooit meer als lunch zouden eten. 

1. Wit brood

“Ik zou nooit brood eten en dan specifiek wit brood”, vertelt Laura Siegle van Crossfit Outbreak. “Bewerkte koolhydraten vullen voor even, maar er zitten weinig voedingsstoffen in.” Volgens haar is een salade met bladgroenten als bijvoorbeeld spinazie en hardgekookte eitjes een stuk gezonder als lunch. “Deze combinatie van proteïnen en gezonde vetten zonder bewerkte koolhydraten geven je energie voor de rest van de dag.”

2. Rood vlees

Brian Gallagher, oprichter van Throwback Fitness, vertelt: “Ik probeer rood vlees als steak te vermijden. Hierna voel ik me altijd sloom, dus kies ik liever voor lichtere maaltijden zoals vis of kip met sla of groenten. Daarnaast eet ik in de namiddag een gezonde snack zoals een handje rozijnen of macadamianoten. Rood vlees bewaar ik voor avondeten.”

3. Proteïnerepen

Tracy Carlinksy van Brooklyn Bodyburn vermijdt proteïne- of energierepen. “Ik vermijd zoveel mogelijk bewerkte, voorverpakte voeding, zoals bijvoorbeeld energierepen”, laat ze weten. “Ze zitten vol suikers en andere onbekende ingrediënten.” En daar heeft ze van geleerd: “In het verleden heb ik die fout wel gemaakt, maar ik kreeg er juist meer honger van. Ik kies liever voor een voedzame salade.” Hiervoor gebruikt ze groenten, quinoa, rauwe noten en kip, zalm of ei.

4. Fastfood hamburger

Simon Lawson van The Fhitting Room vindt, niet heel gek, fastfood een no-go. En dan vooral een hamburger. “Ik zou ’s middags nooit een fastfood hamburger eten. De kwaliteit van het vlees is meestal vreselijk slecht door de vele verzadigde vetten en waarschijnlijk ook hormonen.” Hij gaat dan liever voor een halve gebraden kip zonder vel. Dan heb je toch vlees, maar minder ongezond.

Lees ook: Wat is de gezondste optie: een groene of gele kiwi?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Happy in Shape, Grazia | Beeld: Pexels