Redactie Kookfans

Een pittige twist op het origineel

De bekende cocktail Margarita bestaat 75 jaar! Tijd voor een feestje, dachten ze bij Cointreau. Het drankmerk komt daarom met een variatie op de originele Margarita: de Orange Birthday Margarita. Een pittige twist op het origineel. Zo maak je ‘m!

Margarita

De Original Margarita is al 75 jaar de ster op elk feestje. Maar hoe is de iconische cocktail eigenlijk ontstaan? In 1948 werd de originele Margarita geboren in Acapulco, Mexico, dankzij de creatieve flair van Margaret “Margarita” Sames, een Amerikaanse socialite die bekend stond om haar extravagante feestjes. Met een flinke dosis creativiteit en lef schudde ze de wereld op zijn kop door deze iconische cocktail te creëren: een combinatie van haar favoriete drankjes Cointreau en witte tequila met vers limoensap en een randje zout voor extra smaak. Zo werd “The Drink” geboren, die later werd omgedoopt tot “Margarita”.

Cointreau

Het geheim achter het succes van de beroemde cocktail? Cointreau! Deze sinaasappellikeur zorgt voor de heerlijke aroma’s die de cocktailcultuur over de hele wereld meer vorm hebben gegeven. De smaak van Cointreau wordt door kenners geprezen om zijn aromatische intensiteit, frisheid en balans. En om deze mijlpaal te vieren introduceert het drankmerk een exclusieve twist op de ware klassieker: de Orange Birthday Margarita.

Orange Birthday Margarita

Alfred Cointreau, de zesde generatie van de Cointreau-familie, bedacht een nieuwe Margarita-creatie ter ere van de 75e verjaardag van deze geliefde cocktail. Het is een feestelijke en pittige twist op de klassieke versie en bevat een smaakvolle mix van Cointreau, vers sinaasappelsap en zwarte thee met bergamot. Wil je ‘m zelf proberen? Zo maak je de Orange Birthday Margarita:

Ingrediënten 

  • 2,5 cl Cointreau L’Unique
  • 3 cl vers sinaasappelsap
  • 6 cl zwarte bergamot-thee

Zo maak je de cocktail

  • Laat een zakje zwarte bergamot-thee trekken en afkoelen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Combineer vervolgens alle ingrediënten in een gekoeld glas met ijsblokjes.
  • Even roeren om alle smaken goed te mengen.
  • Versier met sinaasappelblad en geniet!

Ook lekker: Heerlijk zomers recept: zo maak je een Frozen Strawberry Margarita

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Cointreu