En je hebt er maar één ding voor nodig

Zelf als je een vaatwasser hebt, kan de vaat voor ergernis zorgen. Nadat de vaatwasser heeft gedraaid, moet je de vaat in veel gevallen immers nog afdrogen met een theedoek. Dat moet makkelijker kunnen, toch? Inderdaad: er blijkt een life hack te zijn die je heel wat tijd zal besparen.

Handig trucje

Op Instagram deelde Babs van Brunch With Babs een paar dagen geleden een handige video. Zij heeft dé tip die ervoor zorgt dat je minder tijd aan de vaat kwijt bent. Ze laat zien hoe haar vaatwasser eruitziet vlak nadat hij heeft gedraaid. Inderdaad, net als bij ons: de vaat is nog half nat. Babs pakt geen theedoek om de kopjes stuk voor stuk te drogen, maar kiest voor een handdoek van badstof. Die legt ze op de deur van de vaatwasser, waarna ze de vaatwasser weer dichtdoet. “Wacht vijf minuten en je hebt een volledig droge vaat”, aldus Babs. Bekijk de video hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Babs (@brunchwithbabs)

Andere methoden

Deze lifehack bespaart je dus heel wat tijd en je hebt er alleen een handdoek voor nodig. Wil je ook nog een andere manier proberen? Je kunt deur van de vaatwasser ook eerst een tijd lang een beetje open laten staan, zodat de stoom kan ontsnappen. Een andere methode is om alle vaat strategisch in de vaatwasser te plaatsen, zodat er geen spullen tegen elkaar aan komen en water minder makkelijk in servies blijft staan. Wij gaan echter eerst maar eens met Babs’ lifehack aan de slag, om te zien of het bij ons net zo goed werkt. We zijn benieuwd!

Lees ook: Wow! Deze verrassende TikTok-hack kan ook in jouw vaatwasser zitten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Mohammad Esmaili