Bye bye, stank in de keuken!

Het overkomt ons net iets te vaak: ineens komt er een behoorlijk onaangename geur uit de prullenbak. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Hoe zorg je ervoor dat je prullenbak een stank-vrije zone blijft? Op TikTok is daar een handig trucje voor gedeeld.

Handige life hack

Zowel voor, tijdens als na het koken belandt er veel afval in onze prullenbak. Het is niet gek dat die prullenbak af en toe gaat stinken, zeker als de zak er langere tijd in zit. Bepaalde etenswaren krijgen nu eenmaal een naar luchtje als ze lang buiten de koelkast liggen, laat staan in een afgesloten kleine ruimte. Wat kun je doen als je van die stank af wilt? Hailey van @thehouseforhosting heeft op TikTok een handige life hack gedeeld. Het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn kleine viltkussens en een essentiële olie. Bekijk Haileys video hieronder:

@thehouseforhosting Cleaning hack! Make your trash cans smell better with this trick Felt pads and essential oil’s! #cleantok #cleaning #tidy #cleanhacks4u #cleaning #fyp ? original sound – thehouseforhosting

Fris, maar niet té fris

Hailey laat zien hoe ze wat essentiële olie op de viltkussens druppelt. Vervolgens duwt ze de viltkussens tegen de binnenkant van de prullenbak aan. Ze gebruikt twee viltkussens per prullenbak en vermeldt erbij dat de geur tot wel een maand lang blijft hangen. Er wordt niet bij genoemd hoeveel essentiële olie je nodig hebt, maar zo te zien gaat het om een paar druppels. Het resultaat is een prullenbak die fris ruikt zonder een overweldigende geur te verspreiden.

Het enige waar je op moet letten, is welke essentiële olie je kiest. Sommigen (pepermunt, eucalyptus, tea tree) zijn namelijk giftig voor huisdieren. Kies een andere optie en je bent good to go. Wij gaan dit zeker proberen, want wij zeggen die vieze geurtjes maar wat graag gedag!

Lees ook: Dit kun je doen als tomaten te weinig smaak hebben

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, charlesdeluvio