Christel

Je gebruikt te veel eieren

Toegegeven, wij vallen toch wel onder de categorie ‘liever lui dan moe’. Daarom maken we weleens een heel grote omelet, die we vervolgens doormidden snijden om zo tijd te besparen. Dit is niet zo’n goed idee, omdat je waarschijnlijk eindigt met een geklutst ei of het is onmogelijk om je omelet om te draaien in de pan. Daarnaast is de kans groot dat de onderkant van je omelet te bruin wordt en bitter zal smaken, ook kan het zijn dat een deel van de omelet nog rauw is. Voorkom dit door een omelet te maken met maximaal drie eieren.

Je doet alles te snel in de pan

Doe niet meteen de boter of olie in de pan en zet het vuur dan pas aan, maar warm de pan eerst op zonder vet. Alton Brown, de oprichter van het Amerikaanse kookprogramma Good Eats, raadt aan om koekenpan eerst volledig op te verhitten op het vuur, voordat je de olie of boter toevoegt. “Zelfs anti-aanbakpannen hebben gaatjes in hun anti-aanbaklaag zitten, waar het ei in gaat zitten. Door de hitte zet het metaal uit, waardoor de gaatjes in de anti-aanbaklaag dicht gaan”, vertelt hij aan Food Network. 

Je gebruikt niet de juiste boter

In principe is er niks mis met welke boter dan ook om je eieren in te bakken, maar niemand minder dan Martha Stewart raadt aan om geklaarde boter te gebruiken als je een omelet maakt. Volgens Martha brandt geklaarde boter veel minder snel aan, waardoor je eindigt met een beter resultaat. Uiteraard kun je ook gewone boter of olie (blijven) gebruiken.

Pagina 2/2

Lees ook: 7x veelgemaakte fouten tijdens het pannenkoeken bakken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Pixabay