Lifehack: zo open je een zak spaghetti zonder te knoeien

Waarom wisten we dit niet eerder?

Je kent het wel: je hebt haast, wil nog snel even een lekkere spaghetti in elkaar flansen voor vanavond en voor je het weet ligt je hele keuken bezaaid met spaghettislierten. Jep, de kans is groot dat je bij het openen van een zak spaghetti wel eens enorm hebt lopen knoeien. Wanneer je de zak opent wil de spaghetti er nog weleens uit vliegen. Daar heeft deze TikTokker een lifehack voor gevonden.

Hacks

Iedere week leren we wel weer iets nieuws op TikTok. Of het nou een hack is om je snijplank schoon te maken, of een nieuwe manier om brood te roosteren: TikTok heeft het antwoord op alle vragen. Enne, een bekende TikTokker die regelmatig handige trucjes uit de keuken deelt, is Nonna Elda. De Italiaanse oma is een echte bekende TikTokker geworden en deelt recepten en tips met haar 300.000 volgers.

Trucje

Zo deelt Nonna een mega handige lifehack waarbij ze een zak spaghetti in één beweging opent, zonder te knoeien. Het is eigenlijk heel simpel. Pak de zak beet met twee handen en sla ‘m verticaal op het aanrecht. Als het goed is, breekt de verpakking open aan de bovenkant en kun jij bij de spaghetti. Waarom wisten we dit niet eerder?

@nonna.elda.cooks SPAGHETTI #Nonna #Italianfood #italiancanadian #nonnacooks #Toronto #cook #spaghetti #pastatiktok #pasta #learntocook #simplerecipes #food #italians ? original sound – Elda

Viraal

De TikTok is inmiddels al behoorlijk viraal gegaan en men is enthousiast in de comments. “Ik ben Italiaans, maar deze hack kende ik nog niet”, schrijft iemand. En: “Wow, dit trucje is echt een lifesaver”, reageert iemand anders. Wij gaan de hack ook zeker proberen!

Lees ook: Huh? Dit is waarom je plastic vershoudfolie in de koelkast moet bewaren

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tyla | Beeld: TikTok, Unsplash