Marlieke

Het nieuwe drankje gaat heel het internet over

Sla je weleens een gin-tonic achterover? En is je dagelijkse bakkie troost onmisbaar? Dan kun je de coffee tonic-trend niet aan je voorbij laten gaan. De combinatie van deze twee drankjes is volgens het internet verrassend lekker!

Coffee tonic

Op TikTok en Instagram verschijnen de laatste tijd waanzinnig veel video’s waarin mensen een zo’n coffee tonic maken. Zoals de naam al doet vermoeden, is het drankje simpelweg een mengsel van koffie en tonic. Net als bij gin & tonics zijn er natuurlijk wel talloze smaakvariaties mogelijk.

Lentedrankje

Het ijskoffieseizoen staat voor de deur, maar de koude koffie heeft er nu een serieuze concurrent bij. Veel mensen zijn namelijk lovend over de coffee tonic. De bittere tonic zou de smaak van koffie perfect aanvullen, en daarbij sprankelender en zachter maken. Klinkt als iets dat we deze lente willen proberen!

Zo maak je het

Het basisrecept is heel eenvoudig. Doe eerst een paar ijsklontjes en zo’n 170 milliliter tonic in een glas. Giet hier 60 milliliter afgekoelde, sterke koffie overheen. De tonic en de koffie zullen zich heel langzaam mengen in het glas, waardoor het drankje er prachtig uitziet. Je kunt de coffee tonic op smaak brengen met extra ingrediënten naar keuze, zoals een scheutje vruchtensap, een theelepel kaneel of honing of een paar druppels alcoholische drank. Gin & tonic & coffee lijkt ons zo’n slechte combinatie nog niet!

https://www.tiktok.com/@deliish_byeva/video/6875701034786802945

Ook lekker: Romige koffiecake met speculoosbodem

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Unsplash