Op deze manier worden je spekjes echt krokant

Geen stamppot is compleet zonder heerlijke krokant uitgebakken spekjes. Lekker door de andijvie, boerenkool of hutspot: wij zijn er gek op. Alleen gebeurt het ons vaak dat ze óf verbranden en dus te krokant worden, of ze blijven een beetje slap en vettig.

Hoe krijg je nu écht knapperige uitgebakken spekjes?

In de koekenpan

Zodra je denkt aan het bakken van spekblokjes of reepjes grijp je doorgaans meteen naar de koekenpan en gooi je daar een scheutje olie of een beetje boter bij. Spekjes in de koekenpan krokant bakken, kan natuurlijk. Maar die boter of olie mag je achterwege laten. Een tip om je spekjes net wat krokanter te bakken, is door ze eerst even uit de koelkast te halen voordat je ze meteen bakt. Als je de spekjes zo’n 15 minuten buiten de koelkast bewaart en daarna pas in de koekenpan doet, worden ze krokanter. Dit omdat het vet daardoor sneller uit de spekjes gaat en de spekjes daardoor krokanter worden.

Wil je je spekjes nóg krokanter hebben? Daar is een vreemd trucje voor, namelijk je spekjes in de magnetron bereiden. Lees op de volgende pagina hoe het werkt

Pagina 1/2