Peterselie is een echt superfood!

Peterselie is een heerlijke smaakmaker in tal van gerechten. Lekker door een stoofschotel, een snufje door de pasta en het is heel smaakvol door zelfgemaakte kruidenboter. Maar wist jij dat peterselie naast lekker ook ontzettend gezond is?

Peterselie is een waardevolle toevoeging aan je dieet, hieronder lees je een paar opmerkelijke gezondheidsvoordelen.

Ontstekingsremmend
Peterselie heeft ontstekingsremmende eigenschappen door de etherische oliën die het bevat, met name apiol. Dit draagt bij aan het remmen van ontstekingsprocessen in je lichaam.

Folaat
In peterselie zit folaat: een gemakkelijker opneembare variant van foliumzuur, ook wel aangeduid als vitamine B11. Als je een kinderwens hebt, is het belangrijk dat je over voldoende folaat beschikt. Folaat is belangrijk voor de vorming van nieuw DNA en dit is weer nodig voor de vorming van nieuwe cellen. Veel dames met een kinderwens slikken daarom vaak foliumzuurtabletten, dit kan je aanvullen met natuurlijke vitamine B11, zoals in peterselie, spinazie en broccoli.

Vochtafdrijvend
Je lichaam kan soms vocht vasthouden door tal van redenen. Het heeft vaak met hormonen te maken, maar het komt ook voor als het erg warm weer is. Verse peterselie helpt je om dit overtollige vocht kwijt te raken. Doe eens wat peterselie door je smoothie, je zal merken dat het helpt.

Frisse adem
Peterselie zit natuurlijk door de kruidenboter omdat het lekker smaakt, maar het heft ook de knoflookstank een beetje op. Daarom is het altijd een goed idee om na het nuttigen van veel knoflook even op een blaadje verse peterselie te kauwen, zo ruik je veel frisser uit je mond.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Puurfiguur | Beeld ter illustratie, Pixabay