Ingrediënten
  • 4 of 5 aardappels, geschild en in 2 gesneden
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 400 gr wortels, in stukken
  • 1 theelepel tijm
  • scheut melk
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas
08 februari 2017
30 min.
4 pers.

Mmmm… Hutspot uit de oven!

Hutspot is traditioneel gezien een gerecht met aardappelen, wortelen (vaak winterpeen) en uien. Deze ingrediënten worden gekookt en samen gestampt tot een stamppot.

Oorsprong

Hutspot bestond al in de lage landen voordat de aardappel überhaupt in Europa bekend was. Pas rond 1574 werd stamppot voor het eerst gegeten bij het Leidens ontzet. En gek toch eigenlijk, dat we het al eeuwenlang hetzelfde eten? Tijd dus om de hutspot op een andere manier klaar te maken! Wat je hiervoor nodig hebt is een oven! Daar wordt het meteen totaal anders van, en wij vinden het stiekem ook nog een stuk lekkerder geworden!  Kijk gauw op de volgende pagina voor het simpele recept!

Zo maak je het:

  • Kook de aardappels en wortels in ongeveer 2o minuten gaar. Als de aardappels gekookt zijn, giet je ze af.
  • Voeg een scheut melk en de kruiden toe aan de aardappels en wortels en stamp het geheel fijn.
  • Verdeel de hutspot over de bodem van een ovenschaal.
  • Snijd de rookworst in plakjes en ‘duw’ in de hutspot.
  • Verdeel wat geraspte kaas over het geheel en het kan voor ongeveer 10 minuten de oven in, totdat de kaas gesmolten is! Eet smakelijk!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 of 5 aardappels, geschild en in 2 gesneden
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 400 gr wortels, in stukken
  • 1 theelepel tijm
  • scheut melk
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas