Robby
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • Peper en zout
  • Rozemarijn
  • Olijfolie

De meest krokante aardappeltjes maak je zo

Heerlijk hoor, gebakken aardappeltjes. Met een beetje peper, zout en rozemarijn is het een waar feestje op je bord! Maar het bakken van het perfecte aardappeltje is nogal een vak apart, want hoe krijg je ze nu perfect goudbruin en krokant aan de buitenkant en zacht en smeuïg aan de binnenkant? Topchef Jamie Oliver deelde op zijn Youtube kanaal een ‘geheime’ tip.

De perfect gebakken aardappel is helemaal niet zo moeilijk te maken! Met die bleke, halfgare aardappeltjes doe je ons geen plezier. Jammer genoeg is het altijd heel erg moeilijk om ze echt goed krokant te krijgen. Met deze truc is dat verleden tijd! Je gaat ze namelijk niet in de pan bakken, maar in de oven klaarmaken. Volg het volgende recept voor de allerkrokantste gebakken aardappeltjes die je ooit hebt gehad!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Snijd de aardappels in gelijke stukken van 7 tot 8 cm lang.
  • Was ze om overtollig zetmeel te verwijderen en doe ze in een pan met koud water en wat zout. Ze moeten onder water staan.
  • Breng aan de kook en kook ze 6 tot 7 minuten voor; laat ze dan 3 minuten in een vergiet uitlekken en droog stomen.
  • Schud met het vergiet om de stukken aardappel ruw te maken, dan worden ze superkrokant.
  • Verdeel de aardappels in een enkele laag over een grote braadslee en voeg je vet naar keuze toe. Bestrooi met wat zout en peper.
  • Schep de aardappels door het vet.
  • Bak de aardappels 30 minuten in de hete oven, tot ze goudgeel en voor driekwart gaar zijn.
  • En dan nu de grote truc. Neem een pureestamper en druk zachtjes op de stukken aardappel om het oppervlak te vergroten – hoe meer van de aardappel in contact komt met de pan, hoe krokanter het resultaat.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een kleine kom en voeg de kruiden, knoflook en een scheutje rode wijnazijn toe; roer ze door elkaar.
  • Voeg rozemarijn toe aan je aardappels, schud even met de braadslee en zet die terug in de oven.
  • Bak de aardappels nog 40–45 minuten tot ze perfect zijn: krokant en goudbruin!

Lees ook: Deze Spaanse aardappelschijfjes mogen niet ontbreken op de eettafel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jamie Magazine | Beeld: Pexels