Desy

Zalm zoals je ‘m krijgt in het restaurant!

Zalm is niet alleen heel erg lekker, het is ook heel erg goed voor je! De vis is goed voor je hart en bloedvaten, verlaagt je cholesterol en is belangrijk voor de aanmaak van vitamine D. Het kan alleen nogal moeilijk zijn om een stukje goed klaar te maken. Met dit stappenplan mislukt het nooit meer! 

 

Altijd het perfecte stukje vis.

Snijden
Voordat je begint met het bakken van de zalm, is het heel belangrijk dat je hem op de juiste manier snijdt. Zalm snijd je namelijk liever niet dwars. De zalm kan dan namelijk ongelijk gebakken worden doordat de ene kant dikker is dan de andere kant.

Huid
De huid van de vis moet je laten zitten en er niet afhalen. De huid, of beter gezegd het laagje vet dat erop zit, zorgt er namelijk voor dat de vis aan beide kanten beter gebakken kan worden. Vind je het echt helemaal niets, dan kun je de huid er na het bakken afhalen.

Bakken
Wanneer je zalm goed gesneden is en je de huid hebt laten zitten, kun je beginnen met bakken. De belangrijkste stelregel hierbij is: niet doorbakken! Verhit olie in een pan en bak eerst de huid aan. Wacht totdat de huid bruin is en de vis ongeveer tweederde is verkleurd en bak dan de andere kant kort.

Lees ook: Met dit handige stappenplan bak je jouw biefstuk nét als in het restaurant!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels