Christel

Er zijn genoeg mogelijkheden

Krokante spek is lekker bij tal van gerechten. Zo eten we graag pannenkoeken met spek of zijn spekjes heerlijk door de boerenkool. De een houdt van zachte spekjes en de ander houdt weer van krokante spekjes. Behoor jij tot de laatste categorie? We hebben voor je op een rijtje gezet hoe je spekjes op drie manier lekker krokant kunt maken.

Pan, magnetron, oven: kom maar door!

Voeg water toe aan de pan

Wil je ontbijtspek krokant bakken? Voeg een beetje water toe aan de pan. Door wat water in de pan te doen wanneer je het spek wilt bakken, voorkom je dat het gaat spetteren, zo weet The Kitchn. Het water verdampt en hiermee zorg je er ook nog eens voor dat het spek niet zo aan de pan blijft plakken. Maar het belangrijkst is nog wel dat je dankzij deze techniek spek krijgt waarbij de randjes lekker crispy zijn, zonder dat je het risico loopt dat je spek aanbrandt. Het is niet nodig om zoveel water in de pan te schenken tot de repen onder water staan, zolang de hele bodemvan de pan maar bedekt is met een dun laagje water.

In de oven

Geen zin om om te kijken naar je spek? Lekker in de oven schuiven die hap. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak dunne plakken ontbijtspek in zo’n 10 minuten krokant. Voor iets dikkere plakken kun je het beste zo’n 15 á 17 minuten uittrekken.

Benieuwd naar nog meer tips om alles uit je spekjes te halen? Lees het op de volgende pagina!

Pagina 1/2