Met dit simpele trucje komen jouw groenten nog krokanter uit de oven

Wij zijn blij als er geroosterde groenten uit de oven op het menu staan. Niet alleen is de afwas achteraf miniem, ook zijn de gezonde groenten naar ieders eigen smaak te kruiden. Ga je voor pittig of mediterraans? Mexicaans of oosters? Wat je ook kiest, de groenten smaken het lekkerst als ze een krokante structuur hebben. Met dit eenvoudige trucje haal je de groenten heerlijk knapperig uit de oven.

Crunchy groenten

De truc achter heerlijk knapperige groenten is eigenlijk heel eenvoudig. Het geheime ingrediënt voor crunchy groenten staat waarschijnlijk al in je keukenkastje. Maizena is namelijk hét middeltje dat jouw groenten die lekkere bite gaat geven.

Zo ga je te werk

Weeg de groenten die je gaat roosteren af. Meng de gesneden groenten in een kom met olie, zout en kruiden naar wens. Voeg vervolgens een kleine hoeveelheid maizena toe. De vuistregel hier is om één eetlepel maizena per 450 gram groenten te gebruiken. Roer alles goed door om ervoor te zorgen dat de groenten aan alle kanten bedekt zijn door een dun laagje maizena. Rooster de groenten vervolgens op een bakplaat of in een ovenschaal. Afhankelijk van de hoeveelheid groenten bak je ze 25-45 minuten op 220°C. Klaar zijn je heerlijk knapperige ovengroenten! Tip: ook in de airfryer werkt het laagje maizena om de groenten krokanter te maken.

Lees ook: Zo maak je de meest krokante, goudbruine kipschnitzel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: MyRecipes | Beeld: Unsplash