Ingrediënten
  • Voor de cakelagen:
  • 450 gram bloem (+ extra om te bestuiven)
  • 650 gram suiker
  • 155 gram cacaopoeder
  • 17 gram baksoda
  • 8 gram bakpoeder
  • Flinke snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 350 milliliter karnemelk
  • 350 milliliter warm water
  • 115 milliliter plantaardige olie
  • 10 milliliter vanille-extract
  • Voor de frosting:
  • 340 gram boter
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 155 gram cacaopoeder
  • 15 milliliter vanille-extract
  • 840 gram poedersuiker
50 min.
8 - 10 pers.

Het is helemaal niet moeilijk om deze prachtige chocoladetaart te maken

Van een flink stuk zachte, romige chocoladetaart wordt iedereen blij. De ontwikkelaar van dit recept durft zelfs te zeggen dat het ‘de taart van je dromen is.’ Daar duiken we maar al te graag de keuken voor in! Hoewel de cake uit drie lagen en een chique frosting bestaat, is dit recept heus niet alleen weggelegd voor de meer ervaren bakkers. De heerlijke chocoladetaart is namelijk eenvoudig en redelijk snel te maken. Wél moet je even een flinke voorraad poedersuiker inslaan, maar dat is het allemaal waard.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocoladetaart:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet drie springvormen van 23 cm doorsnede in en bestuif met een beetje bloem. Heb je maar één springvorm van dit formaat? Bak de drie lagen dan apart.
  • Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacaopoeder, baksoda, bakpoeder en zout.
  • Voeg dan eieren, karnemelk, warm water, olie en vanille toe. Mix goed tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de drie springvormen. Gebruik je maar een springvorm tegelijk, doe dan steeds 1/3 van het beslag in de springvorm.
  • Bak 30-35 minuten in de oven. Een vork of taartprikker moet schoon uit de cake komen.
  • Laat de cake minstens 15 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
  • Maak ondertussen de frosting. Klop hiervoor in een grote kom de boter en roomkaas samen tot een luchtig mengsel. Met een elektrische mixer krijg je het beste resultaat.
  • Voeg de cacaopoeder en het vanille-extract toe. Roer weer tot alles gemengd is. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Wordt het mengsel te dik? Verdun het dan met een scheutje melk. Wel is het de bedoeling dat je een dikke, stevige frosting krijgt. In de koelkast wordt de frosting nog dikker.
  • Smeer een laagje frosting boven op de cakes en stapel de drie cakes dan bovenop elkaar. Bestrijk de gehele buitenkant met de overgebleven frosting.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Appelkruimelblondies met vanille-ijs

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: videostill The Stay at Home Chef

 

Ingrediënten
  • Voor de cakelagen:
  • 450 gram bloem (+ extra om te bestuiven)
  • 650 gram suiker
  • 155 gram cacaopoeder
  • 17 gram baksoda
  • 8 gram bakpoeder
  • Flinke snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 350 milliliter karnemelk
  • 350 milliliter warm water
  • 115 milliliter plantaardige olie
  • 10 milliliter vanille-extract
  • Voor de frosting:
  • 340 gram boter
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 155 gram cacaopoeder
  • 15 milliliter vanille-extract
  • 840 gram poedersuiker