09 september 2020

Voor maar liefst 350 dollar bestel je deze bijzondere boterham met pindakaas én bladgoud

Vind je een tientje al veel voor een belegd broodje? Dan moet je niet in Chicago zijn. Daar gaat ’s werelds duurste broodje pindakaas voor 350 dollar over de toonbank. Wat krijg je dan precies voor deze torenhoge prijs? 

Broodje pindakaas

Ook Nederland kent talloze pindakaasliefhebbers. Jong en oud smeren het smeuïge broodbeleg maar al te graag op de boterham. Toch zul je niet snel iemand vinden die 350 dollar overheeft voor een bammetje met pindakaas. Een restaurant in Chicago dacht daar anders over en serveert het broodje voor omgerekend 296 euro. Volgens de makers is dat het alles waard.

Bijzondere ingrediënten

In het restaurant PB&J’s is de decadente delicatesse met pindakaas niet zo eenvoudig als we ‘m hier in Nederland kennen. Het gaat om een luxe broodje met pindakaas, jam en honing, oftewel de peanut butter and jelly sandwich. De Amerikaanse klassieker wordt in het restaurant geserveerd op een met bladgoud bestreken stuk brood, belegd met honderd procent natuurlijke pindakaas, aalbessenjam uit Frankrijk (de duurste ter wereld) en een zeldzame Manuka-honing uit Nieuw-Zeeland. Ook moet je een dag van tevoren aangeven dat je het broodje wilt bestellen.

Goed doel

De scheppers van het prijzige broodje, de broers Matthew en Josh McCahill, geven aan dat ze een percentage van de prijs doneren aan een goed doel. Hoeveel van de 350 dollar daadwerkelijk bij de liefdadigheidsorganisatie Chicago Hopes for Kids terecht komt, blijft echter onduidelijk. Hoewel we stiekem wel benieuwd zijn hoe zo’n dure creatie smaakt, duiken we voor een boterham met pindakaas toch liever onze eigen keuken in. Dan maar zonder bladgoud!

Lees ook: Dit is de goedkoopste stad om op het terras te vertoeven

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Panorama, Robb Report | Beeld: Pixabay