Christel

Je wilt ‘m nooit meer anders maken!

Toen je een maand geleden enthousiast brulde dat je de verjaardagstaart van je oma, moeder, dochter of familielid wel wilde maken, had je niet verwacht dat je het zo druk zou hebben. Je hebt een tal aan taken op je to-do-list staan en het bakken van die hemelse chocoladetaart zit er daarom niet in.

De enige optie is om een kant-en-klare taartmix open te scheuren en wat water aan de mix toe te voegen. Binnen no-time heb je een zelfgemaakte taart op tafel staan. Maar deze is helaas niet zo tongstrelend als de taart die je eerst wilde bakken. Gelukkig kun je dit probleem heel makkelijk oplossen door een paar simpele ingrediënten aan je taart- of cakemix toe te voegen.

  • Volle melk: vervang de hoeveelheid water die je moet toevoegen aan de mix door volle melk. Hierdoor krijgt je taart of cake veel meer smaak.
  • Sour cream: doe alles volgens de verpakking van de kant-en-klare taart- of cakemix, maar voeg twee eetlepels sour cream toe. Je cake of taart krijgt daardoor extra textuur. 
  • Koffie: wil je je chocoladetaart meer smaak geven? Voeg in plaats van water dan afgekoelde koffie aan de mix toe.
  • Mayonaise: moet je olie toevoegen aan het recept? Vervang de hoeveelheid olie dan door mayonaise. Het klinkt een beetje gek, maar mayonaise is in principe gemaakt van olie en eieren, en veel mensen voegen deze ingrediënten vaak ook aan hun taart toe.

Vond je dit handig? Lees ook:

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay