Christel
20 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 5 grote Mars-repen of 10 kleine reepjes
  • 60 gram roomboter, ongezouten
  • 150 gram cornflakes

Om je vingers bij af te likken

Op zowel 10 als 11 als 12 november gingen kinderen langs de deuren om Sint-Maarten te vieren. De kinderen brachten de leukste Sint-Maartenliedjes ten gehore en werden hierop beloond met snoep. Verwachtte jij veel kinderen aan de deur te hebben, maar was dit helaas niet het geval? Grote kans dat je met veel snoep bent achtergebleven. Heb je veel Mars-reepjes over? Maak er dan deze heerlijke snack van.

Zo wordt een Mars nóg lekkerder.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel 12 papieren cakevormpjes over een muffinbakvorm.
  • Snijd de Mars in grove stukken.
  • En verhit de roomboter in een pan op een laag vuur. Voeg de Mars toe als de roomboter is gesmolten en blijf regelmatig roeren.
  • Haal de pan van het vuur als de Mars helemaal is vermengd met de roomboter.
  • Roer de cornflakes door het chocolademengsel.
  • Verdeel het cornflakesmengsel over de muffinvormpjes.
  • Zet de snacks tien minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: voeg eventueel nog wat pinda’s toe aan het mengsel of vervang de cornflakes door Rice krispies.

Lees ook: Wat kun je beter snoepen? Mars, Snickers of Twix?

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: KuQui | Beeld: videostill